arrow_drop_up arrow_drop_down

Onze BTN Therapeuten

De therapeuten van Buteyko Therapeuten Nederland (BTN) herken je aan ons logo.


Dit logo geeft je de zekerheid dat ze goed opgeleid zijn: ze hebben de opleiding bij de Buteyko Academie voltooid, en ze nemen deel aan de bijscholingsdagen.

Logo aangesloten BTN Beroepsorganisatie

Er zijn BTN therapeuten die zich volledig focussen op de Buteyko Methode. Anderen hebben er nog één of meerdere specialisaties bij.


Sommigen werken  alleen met individuele cursisten, terwijl anderen ook met kleinere of grotere groepen werken.


Hieronder vind je onze therapeuten, gerangschikt naar provincie. Met onderaan een paar die in het buitenland wonen.


Groningen

Arjen Boerstra

Den Horn


"Dankzij Buteyko voelde ik me na lange tijd weer gewoon gezond en fit. Onder de indruk van dit resultaat, ben ik Buteyko Therapeut geworden om deze prachtige methode door te geven aan anderen".

Frouwine Kielman

Winsum

“Ik ben yoga docente. Ik zag een goede vriend met COPD Gold III sterk verbeteren nadat hij de Buteyko cursus had gedaan. Daarom ben ik Buteyko Therapeut geworden. Ik geef sinds 2011 met veel plezier Buteyko cursussen”.

Friesland

Anna Postma

Heerenveen


Door de positieve impact op mijn eigen gezondheid laat de Buteyko Methode mij niet meer los. Ik ben en blijf gefascineerd door de impact die een verkeerde ademhaling heeft, en hoe de Buteyko Methode hier een positieve wending aan kan geven. 

Richard Piersma

Franeker


Tijdens mijn werk als osteopaat ervaar ik steeds weer het belang van een natuurlijke ademhaling.  Ik ben in 2014 opgeleid  aan de Buteyko Academie. Speciaal voor sporters bied ik ook het Oxygen Advantage programma aan".

Drenthe

Henriëtte Bottema

Koekange


“Jarenlang gebruikte ik medicatie voor mijn astma en had ik veel last van bijwerkingen, zoals oververmoeidheid en eczeem. Mijn eigen leven is drastisch veranderd dankzij Buteyko en dat gun ik anderen ook. Daarom ben ik Buteyko therapeut geworden”.

Marit Strijk

Eelde


“Vanuit mijn coachpraktijk in Eelde bied ik Buteyko trainingen aan in Noord-Nederland. Daarnaast ben ik HSP deskundige en leefstijlcoach. Buteyko sluit hier naadloos op aan, want een verstoorde ademhaling hangt vaak samen met stressklachten".

Marja van Rijn

Eelderwolde


“Het is prachtig om te zien dat iemand die al jaren last ervaart met ademen dankzij Buteyko weer controle , rust en kalmte ervaart.  Ademen is een essentieel onderdeel van ons leven. Een goede ademhaling is een basisvoorwaarde voor een gezond leven".

Overijssel

Edwin Hamelink-Westenhof

Zwolle


In mijn praktijk geef ik Integratieve Psychotherapie, Relatietherapie, Coaching en Communicatietrainingen. Daarnaast ben ik sinds 2014 Buteyko Therapeut. Ik vind heerlijk om te zien hoe mensen tot inzicht komen en veranderen.".

Fred de Rave

Zwolle


“Ik had slaapapneu, en moest aan de CPAP. Daar kon ik niet aan wennen. Ik leerde  Buteyko en nu adem ik rustig en is mijn slaap apneu (en de CPAP) verdwenen. Ik geef alleen privé-cursussen.”

Ine Sauer

Enschede

“Na de basisopleiding haptonomie heb ik in 2010 de opleiding voor Buteyko ademtherapeut afgerond. Ik heb de afgelopen jaren veel mensen kunnen helpen om hun lichamelijke of psychische klachten te laten verminderen of verdwijnen".

Gelderland

Dick Kuiper

Zevenaar


“In 2000 ben ik Buteyko therapeut geworden, en ik heb sindsdien met meer dan 3000 cursisten gewerkt. Ik  verzorg ik de Nederlandse opleiding tot Buteyko Therapeut en ben  voorzitter van de BTN".

Gerhard Dekker

Wageningen


“Dankzij Buteyko heb ik geen medicijnen meer nodig, noch voor allergie, noch voor astma! En mijn energie kwam terug. In 2010 heb ik de opleiding gevolgd. Ik vind het een voorrecht om met  volwassenen en zeker ook kinderen te mogen werken".

Jan-Willem Ackerman

Apeldoorn


"Een hoog stressniveau zorgde voor chronische hyperventilatie. Nadat ik zelf Buteyko heb gevolgd ben ik geïnspireerd en overtuigd geraakt van de methode. Ik ben zelf de opleiding gaan volgen bij de Buteyko Academie".

Johannes Treuren

Zutphen


“De Buteyko Methode is niet alleen een verbluffende methode om allerlei aandoeningen te verhelpen, het versterkt ook ons gevoel van autonomie en veerkracht. Het leidt kortom naar een meer ontspannen, energiekere levensstijl.”

Marc & Mathilde Scheffer

Deventer


"Buteyko Praktijk Scheffer bestaat sinds 2010.  Wij bieden een zeer complete training aan, waarin persoonlijke aandacht en professionele begeleiding centraal staan. Onze specialisatie is ademhaling en stressbestendigheid". 

Sema Dogu

Tiel


“Door een Buteyko cursus ben ik van mijn hyperventilatie, slaap apneu, hooikoorts en stress afgekomen. Toen mijn klachten verdwenen waren, heb ik de Buteyko therapeuten opleiding gevolgd bij Dick Kuiper, zodat ik andere mensen ook kan helpen.”

Sonja Pellen

Nijmegen


“Door een Buteyko cursus ben ik van mijn jarenlange neusspray-verslaving afgekomen. Daarna heb ik de opleiding bij de Buteyko Academie gevolgd.  Buteyko is sinds 2014 een geweldige aanvulling op mijn reeds bestaande praktijk in Stresscounselling".

Tonny Sikkes

Vieracker


“Ik had altijd geleerd:  gezond ademen is  diep ademen. Buteyko zegt het tegenovergestelde.  Inmiddels heb ik veel mensen begeleid bij het normaliseren van de ademhaling en weet hoe dit de gezondheid verbetert”.

Wim Stouwdam

Wezep


“Ik had  last van hoge bloeddruk, snurken en hartkloppingen. Na het behalen van goede resultaten met de Buteyko Methode, heb ik in 2012 de opleiding toto Buteyko therapeut afgerond bij de Buteyko Academie.”

Flevoland

Jakob van Langen

Lelystad


“Buteyko Flevoland is gevestigd bij Vrouw&Klinieken in Lelystad waar veel vrouwen komen met hormoon- en functionele klachten.  De resultaten bij hen zijn ronduit fantastisch te noemen”.

Utrecht

Bart Eigenhuis

"Als o.a. gezondheidsmotivator en Buteyko Therapeut ben ik gefascineerd geraakt door de werking van de ademhaling en de enorme positieve invloed die een goede ademhaling heeft op de gezondheid".

Inge Bosma

Soesterberg


"Naast Buteyko Therapeut ben ik HR Manager en kom ik veel mensen tegen met klachten (zoals stress,  hoge bloeddruk, slapeloosheid en chronische vermoeidheid) waarmee de medische wereld weinig mee kan. Buteyko wel".

Miranda Kusters

Amersfoort

"In mijn praktijk Tussen Neus en Lippen is de Buteyko Methode, naast oromyofunctionele therapie, een waardevolle methode gebleken in de behandeling van kinderen en volwassenen met open mondgedrag."

Rene van den Heuvel

Utrecht


“Ik heb veel last gehad van chronische hyperventilatie. De Buteyko Methode verhielp mijn klachten. Ik ben sinds 2014 Buteyko therapeut, en ik reisde naar India, China en Rusland om me verder te verdiepen.”

Noord-Holland

Agnes Robert

Abcoude


“Ademhaling is de bron van het leven – via de Buteyko Methode kun je weer bij deze bron komen. Ik heb dit ervaren met mijn eigen vader die leed aan longemfyseem. Dankzij de Buteyko kon mijn vader weer meer uit het leven halen dan daarvoor”.

Hugo van Calker

Amsterdam


“Ik ben vandaag nog net zo enthousiast over Buteyko als toen ik het ontdekte. Het past bij waar ik nu al meer dan 15 jaar mee bezig ben, nl. Shiatsu, Chi Kung en sportieve detox vakanties".

Jill Engelsman-Gamma

Huizen


"Ademwerk fascineert en steeds meer mensen staan open om naar de kracht van de adem te kijken. En niet alleen door fysieke aandoeningen en klachten. Een betere ademhaling is volgens mij de missende pilaar naar een gezonder bestaan.“

Lisa Suurland

Hoofddorp


"De Buteyko-methode maakte mij bewust van wat een rustige ademhaling allemaal voor je doet. Nu ik dat weet, draag ik die kennis en ervaring graag over. Ik geef privécursussen en (kleine) groepscursussen. Ook werk ik met kinderen en jongeren".

Marcel de Jong

Weesp


“De theorie van Dr. Buteyko is kraakhelder. Het is een zegen om anderen te mogen helpen met hun chronische hyperventilatie en en de bijbehorende symptomen zoals astma, bronchitis, slaapapneu, burn-out en nog veel meer". 

Mariska Nuyens

Bergen


"Ik was zo enthousiast over wat Buteyko voor mijn eigen gezondheid gedaan heeft, dat ik in 2016 de opleiding tot Buteyko Therapeute gevolgd heb. Ik geef zowel groepstraining als individuele training.”

Miranda de Ruiter

Bovenkarspel


“Vanaf mijn kindertijd had ik al astma en chronische bronchitis. Dankzij Buteyko zijn mijn klachten verdwenen. Ik ben in 2010 Buteyko Therapeut geworden. Ik hoop dat ik nog veel mensen mag ondersteunen bij hun herstel".

Pierre Greijmans

Amstelveen


"Mensen komen bij Buteyko uit omdat zij op zoek zijn naar iets dat hen helpt. Vanuit een gezondheidsklacht of vanuit een wens tot ontwikkeling op een bepaald gebied. Dit kan fysiek of psychisch zijn, maar altijd met een wens tot ontwikkeling en verandering".

Rita Dorrestein

Bergen


“In 2015 deed ik de cursus Buteyko omdat ik chronisch vermoeid was. Al na een dag voelde ik dat ik meer energie had. Daardoor raakte ik zo enthousiast dat ik besloot de Buteyko Therapeut opleiding te volgen  zodat ik andere  deze therapie kan leren".

Zuid-Holland

Anja Hilleman

Stellendam


3 regels

Imgriet Luppe

Leiden


“Ik ben opgeleid als Fysiotherapeut en Shiatsutherapeut. Buteyko heeft mij nieuwe inzichten gegeven omtrent het begrip goede ademhaling. Ik heb al veel klanten kennis laten maken met Buteyko-oefeningen en gezien hoeveel effect de oefeningen hebben".

Monique Engels

Capelle a/d IJssel


Nadat ik in 2014 de opleiding bij de Buteyko Academie heb gevolgd houd ik mij intensief met de ademhaling bezig. ‘Buteyko doen’ is stressmanagement. Ik werk voornamelijk individueel (maximaal 2 personen) bij mij aan huis.” 

Zeeland

Annette de Wit

Dishoek


"In onze praktijk voor psychosociale hulpverlening merk ik dat de Buteyko Methode een waardevolle bijdrage kan leveren aan het verminderen van klachten en het vergroten van ademhalingsmogelijkheden". 

Christine Willems

Koudekerke


"Ik heb zelf veel aan Buteyko gehad. Om andere mensen kennis te laten maken met deze mooie methode, ben ik zelf de opleiding gaan volgen voor ademhalingstherapeut bij de Buteyko Academie". 

Ellen Ruesen

Aardenburg


"Als fysiotherapeute kwam ik in aanraking met bepaalde klachten waar volgens mij een fundamentele oorzaak aan ten grondslag lag. Door te werken met de Buteyko Methode merkte ik dat we nu de oorzaak aanpakken.”

Noord-Brabant

Huub Smits

Veldhoven


"Als ervaringsdeskundige met astma  werd ik dankzij de Buteyko Methode weer helemaal de “oude”.  Ik  ben met dit resultaat nog steeds bijzonder blij en wil als Buteyko therapeut andere mensen ook helpen met het verbeteren van hun gezondheid".

Inge van Kessel

Mill


Kort stukje over jezelf (zie bij anderen)

Judith Moerland

Bergen op Zoom


"Ik besloot  in 2010 de opleiding tot Buteyko therapeut te volgen bij de Buteyko Academie. Het geeft mij voldoening om anderen te begeleiden in het verbeteren van hun gezondheid".

Marijke van Gend

Sint Anthonis


“De progressie die ik zelf heb geboekt met Buteyko, die gun ik iedereen. Van continu benauwd zijn en weinig energie hebben, ben ik gegaan naar totaal niet meer benauwd zijn en ruime energie hebben voor alles wat ik wil".

Nell van de Ligt

Mill


“Ik had jaren last van astma, waarvoor ik steeds meer medicatie moest gebruiken. Door de Buteyko Methode ben ik volledig van de medicijnen af en is mijn benauwdheid weg”. 

Onze therapeuten in België

Arlette & Guido Loozen

Gelrode (België)


"Naast Collum Behandeling, bio-resonantie , Bach bloesems , luistertherapie volgens Tomatis , educatieve kinesiologie, EFT, en mudras krijgt de Buteyko ademhalingstherapie terecht zijn plaats in onze praktijk". 

Die Raeymaekers

Beerse (België)


“Ik ben werkzaam in een groepspraktijk als manuele therapeut. Vaak zijn de klachten  mede veroorzaakt door hyperventilatie. dan gebruiken we de Buteyko Methode".


Helga Willems

Leuven (België)


“In 2009 leerde ik de Buteyko methode kennen. Mijn astma klaarde helemaal op, ik was niet meer benauwd en veel energieker. Sinds 2010 ben ik  Buteyko therapeute, ne heb mijn eigen adempraktijk in Leuven, België".

Rebecca Messiaen

Ruiselede (België)


"Ik ben dankzij de Buteyko Methode bijna volledig genezen van atopisch eczeem, astma en allergieën. Nu mijn gezondheid veel is verbeterd en ik geen medicatie meer nodig heb, wens ik de Buteyko Methode op mijn beurt te promoten en anderen te helpen".

Tine Dams

Geraardsbergen-Viane

"Mijn passie is mensen inspireren zichzelf en hun leven in beweging te brengen. De Buteyko Methode heeft voor mijn gezondheid, welbevinden en sportprestaties zoveel goeds gebracht, dat ik deze kennis graag met anderen deel.”

Onze therapeute in Fuerteventura 

Afke Elsner

Fuerteventura (Canarische Eilanden)


"Sinds juni 2017 woon ik in Fuerteventura. Een hele zuivere lucht en een perfect klimaat. Reden genoeg om een weekje vakantie te combineren met het aanleren van de Buteyko Methode. Uiteraard zal ik je aansluitend nog een paar maanden op afstand begeleiden".