Rebecca Messiaen

Rebecca Messiaen

Ruiselede (België)


Adres: Krasnikstraat 22, 8755 Ruiselede

Tel: 0032 485 58 69 36

Email: rebeccamessiaen2@gmail.com

Website: www.rebeccamessiaen.info

"Ik ben Rebecca Messiaen. Dankzij de Buteyko Methode ben ik volledig genezen van atopisch eczeem, astma en allergieën.


Omdat ik van jongs af met huid- en ademhalingsaandoeningen kampte, legde ik een decennialange persoonlijke zoektocht af naar een betere gezondheid. Ik wou meer inzicht verwerven in de onderliggende oorzaken van de aandoeningen. Ik wilde ook de rust en de kracht vinden om me beter te beschermen tegen deze ziekten en andere gezondheidsklachten zoals aanhoudende vermoeidheid. Medicatie verzachtte immers wel sommige symptomen maar bood geen genezing. Die zoektocht bracht mij uiteindelijk bij de Buteyko Methode.


Ik ben dr. Buteyko en de Buteyko-therapeuten zeer dankbaar voor hun bijdrage aan mijn gezondheid. Nu mijn gezondheid veel is verbeterd en ik geen medicatie meer nodig heb, wens ik de Buteyko Methode op mijn beurt te promoten en andere geïnteresseerden te ondersteunen waar nodig. Die persoonlijke begeleiding was voor mij namelijk onontbeerlijk: het vergde heel veel geduld, zelfaanvaarding en doorzettingsvermogen om de Buteyko ademhalingsmethode consequent toe te passen in mijn dagelijkse leven.


Mijn werkervaring in de geestelijke gezondheidszorg en de opleidingen Geweldloze communicatie en EFT* die ik volgde, brachten mij de vaardigheden bij om Buteyko-geïnteresseerden op maat te begeleiden. (*Emotional Freedom Techniques is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.)".