Dick Kuiper

Zevenaar (Gelderland)


Adres: Botterland 89, Zevenaar

Tel: 0316 76 90 93

Email: dick.kuiper@buteyko-instituut.nl

Website: www.buteyko-instituut.nl

“Ik heb Buteyko geleerd voor mijn astma. Vooral van sport werd ik benauwd. Ik gebruikte soms wat Ventolin, maar eigenlijk viel het allemaal wel mee (zeker nu ik de verhalen van mijn cursisten ken). Ik heb één keer een stootkuur Prednison genomen, na een week van benauwd aan de keukentafel zitten en slecht slapen.”


“Ik ben Buteyko therapeut sinds 2000, en heb in Nederland meer dan 4.000 mensen mogen begeleiden. Ik heb een boek over de Buteyko Methode geschreven (het tweede boek ben ik aan het schrijven).”


“De afgelopen 21 jaar heb ik het voorrecht gehad met een aantal collega’s te mogen samenwerken, zoals Jennifer Stark (Nieuw Zeeland), Patrick McKeown (Ierland), Christopher Drake (Bangkok) en Vladimir Sukhonosov (Rusland). Maar het meeste leer je misschien wel van je cursisten.”


“Ik merkte in de loop van de jaren dat sommige ex-cursisten graag Buteyko Therapeut wilden worden, dus heb ik in in 2008 de Buteyko Academie opgericht. De opleiding wordt verzorgd door Patrick McKeown en mijzelf. Ook ben ik de voorzitter van de BTN.”


“Buteyko is en blijft een fascinerende ontdekkingsreis. Het laatste dat ik wil is dat de Buteyko Methode een starre, in beton gegoten, methode wordt. Er is nog steeds zoveel te ontdekken.”


“Ik hoop dat de Buteyko Methode ook jou kan helpen bij het bereiken van een sterk verbeterde gezondheid.”