Niels Kuiper

Buteyko therapeut Niels Kuiper

Wageningen (Gelderland)


Adres: Bernhardstraat 37, Wageningen

Email: praktijknielskuiper@gmail.com

Website: www.praktijknielskuiper.nl

“Mijn vader is Buteyko therapeut Dick Kuiper. Buteyko is me thuis met de paplepel ingegeven: kort nadat mijn vader Buteyko leerde voor zijn astma, moest de rest van het gezin er ook aan geloven. De mond plakken bij het slapen gaan, en vooral Stappen oefeningen doen (ik was toen nog erg jong en liep op een gegeven moment 90 stappen met mijn neus dicht).


Ik ben in 2018 opgeleid tot Collum behandelaar. Wat betekent dat ik mensen met een ontwrichting in de nek (zoals een whiplash) behandel. Dat doe ik met veel plezier. Maar Buteyko bleef kriebelen, en de enthousiaste verhalen van de cursisten van mijn vader hebben me overtuigd ook Buteyko therapeut te worden. Ik geloof dat het een mooie combinatie is. Zo was het mijn vader 20 jaar geleden al opgevallen dat veel van zijn cursisten nekproblemen hadden. Wat geen wonder is, want het gedeelte van de hersenen dat de ademhaling reguleert zit in de nek: in de hersenstam.


Ik geef individuele Buteyko trainingen in Wageningen.


“Ik hoop dat ik je kan helpen bij het rechten van je rug en nek, bereiken van een rustige ademhaling, en het sterk verbeteren van je gezondheid.”