Buteyko Therapeuten Nederland

Buteyko Therapeut is helaas geen beschermd beroep. Iedereen kan een Buteyko cursus volgen of twee boeken over de Buteyko Methode lezen, denken “dat kan ik ook”, en een bordje naast de voordeur hangen met “Buteyko Therapeut”.


En dat gebeurt helaas. Er zijn “Buteyko Therapeuten” die zeer gebrekkig opgeleid zijn, weinig tot geen ervaring hebben, en eerlijk gezegd maar wat aanrommelen.


Om dat tegen te gaan is de organisatie Buteyko Therapeuten Nederland (BTN) opgericht. Alleen goed opgeleide Buteyko therapeuten, die hun kennis op peil houden via studiedagen, intervisiedagen, maandelijkse bijscholingssessies,  kunnen lid worden van de BTN. 


De Buteyko Therapeuten van de BTN herken je aan dit logo.


null


Wat kan je van een BTN therapeut verwachten?

Onze therapeuten doen hun uiterste best je te helpen bij het verbeteren van je ademhaling. Veel van onze therapeuten zijn ervaringsdeskundigen, zoals je bij hun profiel kan lezen.


Wat betekent dat ze je voorgegaan zijn, weten waar de valkuilen liggen, en je kunnen helpen de "Buteyko-berg" snel en toch veilig te beklimmen. 


null


Buteyko lijkt bedrieglijk eenvoudig (adem wat minder), maar het kan lastig zijn voldoende progressie te maken. En vaak krijg je tijdens het proces allerlei vragen, zoals: "Doe ik deze oefening wel goed?", of "Na een zachte oefening ben ik juist meer aan het zuchten dan ervoor. Hoe komt dat?", of "Ik wil graag sporten, maar merk elke keer dat de dag erna mijn ademhaling verslechterd is. Wat moet ik doen?".

Gedegen opleiding, bijscholing & backup

Alle BTN therapeuten zijn opgeleid door de Buteyko Academie. Daarmee hebben ze een goede, gedegen opleiding gehad. De opleiding bij de Buteyko Academie wordt verzorgd door Patrick McKeown en Dick Kuiper.


null

Patrick McKeown geeft les bij de Buteyko Academie


Patrick McKeown is een Ierse Buteyko Therapeut die in Rusland door Buteyko zelf opgeleid en geaccrediteerd is.


 Dick Kuiper is een Nederlandse Buteyko Therapeut met meer dan 20 jaar ervaring als Buteyko Therapeut, de oprichter van de Buteyko Academie, en de voorzitter van de BTN.


Na de opleiding verzorgt de BTN een permanente bijscholing via studiedagen, seminars, een Nieuwsbrief en een levendige gesloten Facebook groep. Onze therapeuten hebben daardoor altijd collega's met veel expertise waar ze op terug kunnen vallen bij vragen.  

Contact

Heb je vragen in verband met de BTN?


Stel ze aan dick.kuiper@buteyko-instituut.nl