Tonny Sikkes

Vieracker (Gelderland)


Adres: Vierakkersestraatweg 45A, 7233 SH Vierakker

Tel: 06 - 17 16 92 16

Email: info@tonnysikkes.nl

Website: www.tonnysikkes.nl 

“De ademhaling speelt een belangrijke rol bij een goede gezondheid. Helaas zijn we ons hiervan vaak te weinig bewust, terwijl het de bron, de basis van ons leven is. We weten dat voeding en beweging voor onze gezondheid belangrijk zijn maar voor de ademhaling hebben we weinig aandacht. Hier valt nog veel winst te behalen.”


“Door te onderzoeken hoe je door je ademhaling zowel je geestelijke als lichamelijke gezondheid kunt beïnvloeden kwam ik in contact met de Buteyko methode. Tot dan toe had ik geleerd: gezond ademen is vooral diep ademen. Buteyko zegt het tegenovergestelde.”


“Geboeid hierdoor begon ik zijn methode te bestuderen en mijn enthousiasme werd steeds groter. Uiteindelijk heb ik de opleiding tot Buteyko therapeut gevolgd en me steeds verder verdiept in alles wat de ademhaling beïnvloedt. Inmiddels heb ik al heel wat mensen begeleid bij het normaliseren van de ademhaling en gezien hoe daardoor de gezondheid verbetert. Dit is ook wat mijn werk zo boeiend en leuk maakt.”


In mijn praktijk begeleid ik mensen zowel in Nijmegen als in mijn woonplaats Hoorn. Ik hanteer een integrale benadering waarbij ik naast de Buteyko methode ook andere technieken gebruik afhankelijk van de specifieke situatie en behoefte.”