Tonny Sikkes

Vierakker (Gelderland)


Adres: Vierakkersestraatweg 45A, 7233 SH Vierakker

Tel: 06 - 17 16 92 16

Email: info@tonnysikkes.nl

Website: www.tonnysikkes.nl 

"De manier waarop we ademen is de manier waarop we leven en speelt een belangrijke rol bij een goede gezondheid. Helaas zijn we ons hiervan vaak te weinig bewust en hier valt nog veel winst te behalen. Daardoor kwam ik in contact met de Buteyko methode. Tot dan toe had ik geleerd: gezond ademen is vooral diep ademen. Buteyko zegt het tegenovergestelde".


"Geboeid hierdoor begon ik zijn methode te bestuderen en mijn enthousiasme werd steeds groter. Uiteindelijk heb ik in 2011 de opleiding tot Buteyko therapeut gevolgd. In de jaren daarna heb ik me steeds verder verdiept in hoe de manier waarop we ademen allerlei functies in het lichaam, zoals hartslag, autonome zenuwstelsel, bloeddruk, zuur base evenwicht en geestelijke gesteldheid kunnen beïnvloeden. Ik gebruik biofeedback waarbij  je zelf op het PC scherm de hartritmevariabiliteit ziet. Deze kun je beïnvloeden met de ademhaling en laat zien of je ontspannen bent of gestrest. Ook kun je zien wat de invloed van gedachten en gevoelens zijn op de hartritmevariabiliteit".


"Inmiddels heb ik al heel wat mensen begeleid bij het reguleren van de adem. Ik heb  gezien dat het een geweldige methode is om je  fysieke en geestelijke gezondheid te verbeteren. Het leidt tot meer veerkracht, ontspanning  en energie in je leven. Dit is ook wat mijn werk zo boeiend en leuk maakt.”


"Ik begeleid ook mensen die hun sportprestaties en conditie willen verbeteren. Dan gebruik ik naast de Buteyko Methode  rustmetingen en inspanningstesten volgens de Energy Control Methode ontwikkelt door Stans van de Poel en de Oxygen Advantage methode ontwikkeld door Patrick McKeown".


"Ik hanteer een integrale benadering waarbij ik al mijn kennis met elkaar verbind afhankelijk van de situatie en behoefte.

Ik houd praktijk in Vierakker, vlakbij Zutphen.”