14 vragen aan de BTN therapeut Robin Captijn

Robin Captijn werkt als holistisch voetspecialist in Doorn, en is in 2014 door ons opgeleid tot Buteyko therapeut. Hij heeft zichzelf genezen van slaapapneu en gebruikt de CPAP niet meer. Hij ziet een directe link tussen ademen en biomechanisch bewegingen van ons lichaam.

We hebben hem 14 vragen gesteld.

Wij wonen sinds december op de Utrechtse heuvelrug in Doorn.

Onze kinderen zijn beide de deur al uit. We wonen nu samen in een 55+ appartement van 52m2.

Ik heb verschillende hobby’s, maar mijn werk al voetspecialist is ook mijn hobby.

Vanuit mijn kennis als voetspecialist organiseer een aantal keer per jaar blotevoeten wandelingen en daar neem ik ook het ademen in op. Dit doe ik ook als vrijwilliger voor het Geldersch Landschap en Kastelen. Hier zijn ook altijd één, of meerdere, boswachters bij. Zij delen dan hun kennis over het gebied waarin we wandelen. We noemen dat belevingswandelingen en dat zijn het ook.

Meestal in eigenland lekker met onze cabrio leuke uitstapjes maken en eens in de zoveel tijd een buitenland trip maken ook met onze cabrio.

Geen favorieten, ik leef met de dag en mijn stemming bepaald op dat moment wat ik kijk of luister.

Ik ben 18 jaar werkzaam geweest als natuurgeneeskundig therapeut met als specialisatie fascia in de keten.

Tijdens een zoektocht op internet naar de oorzaak van slaapapneu.

Ik had zelf slaapapneu en was vanuit mijn eigen kennis opzoek gegaan naar de oorzaak. Er was in die tijd nog niet veel geschreven over apneu en de oorzaak. Ik kwam Buteyko tegen en herkende er klachten in. De cursus gedaan en dat heeft mij enorm geholpen. Maar niet alles loste met Buteyko op. Na wat speurwerk ontdekte ik de faceformer en dat heeft mij samen met Buteyko uiteindelijk van de CPAP verlost.

Ik dacht vanaf 2017, maar zie nu dat het 2014 is ("time flies when you're having fun").

Ik werk vanuit mijn praktijk in Ede.

Ik werk vanuit verschillende invalshoeken met Buteyko. Ik heb Buteyko een beetje doorontwikkeld en aangepast aan de huidige tijd waarin wij leven en die ook om een bredere aanpak vraagt. De Deep fascia ketens zijn wat mij betreft essentieel bij ademhalingsklachten. Advies: lees daar maar eens over!

Ik werk alleen individueel, het in groepen lesgeven paste mij niet.

Ik vind het leuk en interessant om met Buteyko te werken omdat iedere cliënt zijn eigen proces heeft en je dus creatief moet zijn om een goed resultaat te behalen.

Er wordt zoveel geschreven dat ik niet echt een aanbeveling heb.

Wanneer ik een boek lees dan denk ik altijd: dit heeft iemand geschreven maar is dit de waarheid? Ik haal eruit wat ik nodig heb en zo ontwikkel ik mijzelf om processen nog beter te gaan begrijpen.


     www.buteykotherapeuten.nl/robin-captijn


Over de schrijver
Reactie plaatsen