Page content

article content

Voorkom Corona met NO

Het molecuul Stikstofoxide (NO) is een relatieve nieuwkomer binnen de medische wetenschap.

In de 80-er jaren van de vorige eeuw ontdekte men dat NO op een aantal plekken in het lichaam gemaakt wordt. Vooral je neus is een belangrijke producent van NO. En men kwam erachter dat NO allerlei functies vervult.

Corona en NO stikstofoxide

Zoals het ontspannen van gladspierweefsel rondom de aderen (vasodilatie wordt dat genoemd). Het verwijden van de luchtwegen (bronchodilatie), zodat ademen gemakkelijker wordt. En verder gaat NO ontstekingen tegen (het stimuleert het immuunsysteem).

Maar er is meer (er is altijd meer).

NO heeft ook een anti-virale werking: wat betekent dat het virussen doodt. Medisch onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat het griep-virussen doodt. Nu is Covid-19 ook een virus. Dus de verwachting is dat het ook het corona-virussen zal doden.

Je ziet de laatste tijd dan ook dit soort NO-sprays op de markt komen. Verpakt met een hoopgevende naam zoals “Spray for Life”.

Mijn tip

Mijn advies bestaat eigenlijk uit 2 stappen.

Stap 1. Adem altijd door je neus. Je neus maakt grote hoeveelheden NO. Maar het kan zijn anti-virale functie niet vervullen wanneer je door je mond ademt.

Stap 2. Neurie. Dat klinkt redelijk bizar. Maar men heeft ontdekt dat wanneer je neuriet, de productie van NO in je neus enorm toeneemt. Er zijn medische onderzoeken die het hebben over een toename met 1800%.

Wanneer ik boodschappen doe in de supermarkt en iemand komt me dichterbij dan me lief is, dan neurie ik. Ik voel me dan beter beschermd, en de ander denkt “wat een vrolijke meneer is dat”.

 

Bronnen
www.atsjournals.org

www.researchgate.net

Comment Section

0 reacties op “Voorkom Corona met NO

Plaats een reactie


*