arrow_drop_up arrow_drop_down

Fred de Rave

Zwolle (Overijssel)


Adres: Belvederelaan 319, 8043LX Zwolle

Tel: 06 22042288

Email: info@buteyko-gezondademen.nl

Website: www.buteyko-gezondademen.nl

“Ik ben een EX slaapapneu-patiënt. Na een Snorex-beugel en een MRA kaakbeugel, moest ik aan de CPAP. Ik bleef er anderhalf jaar tegen vechten. DIT voor de rest van mijn leven? …. Dat nooit !


Toen hoorde ik van de Buteyko-therapie. Ik bleek door stress, een forse hyperventilatie te hebben. Ik leerde minder diep en rustiger te ademen. ’s Nachts plakte ik mijn mond af met een medicinale pleister.


Ik herinner me de eerste ochtend nadat ik op reis, in een erg warme hotelkamer in Tokio voor het eerst mijn “reis-CPAP” aan de kant durfde te doen. Alléén een pleister op mijn mond. Heerlijk geslapen ennn … uitgerust ! Nooit meer CPAP gebruikt sindsdien.


Ik heb inmiddels geleerd dat apneu, astma, hooikoorts, chronische bronchitis, chronische vermoeidheid etc. veelal op eenzelfde manier moeten worden aangepakt: Via het terugdringen van HYPERVENTILATIE !


Ik ben met pensioen, geef alleen privé-cursussen.”