Page content

De Beroepsvereniging

Buteyko Therapeut is helaas geen beschermd beroep.

Iedereen kan een Buteyko cursus volgen of twee boeken over de Buteyko Methode lezen, denken “dat kan ik ook”, en een bordje naast de voordeur hangen met “Buteyko Therapeut”.

En dat gebeurt helaas. Er zijn “Buteyko Therapeuten” die zeer gebrekkig opgeleid zijn, weinig tot geen ervaring hebben, en eerlijk gezegd maar wat aanrommelen.

Om dat tegen te gaan is de beroepsvereniging Buteyko Therapeuten Nederland (BTN) opgericht. Alleen goed opgeleide en ervaren therapeuten kunnen lid worden van deze vereniging.

De Buteyko Therapeuten van de BTN herken je aan dit logo.

Buteyko Therapeuten Nederland Logo

Wat kan je van een BTN therapeut verwachten?

We doen onze uiterste best je te helpen bij het verbeteren van je ademhaling. Veel van onze therapeuten zijn ervaringsdeskundigen, zoals je bij hun profiel kan lezen.

Wat betekent dat ze je voorgegaan zijn, weten waar de valkuilen liggen, en je kunnen helpen zo snel mogelijk de “Buteyko-berg” te beklimmen.

Wat kan je van een Buteyko Therapeut verwachten?

Gedegen opleiding

Alle BTN therapeuten zijn opgeleid door de Buteyko Academie. Daarmee hebben ze een goede, gedegen opleiding gehad. De opleiding bij de Buteyko Academie wordt verzorgd door Patrick McKeown en Dick Kuiper.

Patrick McKeown geeft les bij de Buteyko Academie

Patrick McKeown geeft les bij de Buteyko Academie

Patrick McKeown is een Ierse Buteyko Therapeut die in Rusland door Buteyko zelf opgeleid en geaccrediteerd is. Dick Kuiper is een Nederlandse Buteyko Therapeut met 17 jaar ervaring, de oprichter van de Buteyko Academie, en de voorzitter van de BTN.

Bijscholing

De beroepsvereniging BTN verzorgt twee keer per jaar een bijscholing voor haar leden. Zo wordt het kennisniveau op peil gehouden, ervaringen uitgewisseld, en nieuwe vaardigheden geleerd.

Tijdens de bijscholingsdagen focussen we op de ziektes waarmee we werken, en bespreken dan wat we in de praktijk meemaken. Dankzij deze uitwisseling hebben we het idee dat we steeds betere Buteyko Therapeuten worden.

Klachtencommissie

Tenslotte, mocht er toch iets mis gaan tussen jou en je BTN Therapeut: We hebben een onafhankelijke klachtencommissie.

Contact

Wil je contact met de beroepsvereniging BTN?

Email: dick.kuiper@buteyko-instituut.nl